Συνέντευξη Μαρίνας Γκριγκοριάν, Προέδρου Σωματείου ΑμεΑ ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΗΣ

Γράφει ο εκδότης της εφημερίδας Δημήτρης Πανταζής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποτέ και με ποιόν σκοπό δημιουργήθηκε το σωματείο ΑμΕΑ Ασκληπιάδης Νέα Σμύρνη και πως επιλέχθηκε η ονομασία του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ιδρυθήκαμε το 2007 με κύριο σκοπό, την εύρεση στέγης ανάπηρων αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων από την στιγμή που οι ανθρώποι που τούς προσέχουν θα είναι απών από την ζωή τους. Βεβαία όλο αυτό πέρα, έξω και μακριά από την λογική της γκετοποίησης. Μιλάμε για αυτόνομη, ανεξάρτητη, ανθρωπινή διαβίωση που να δίνει την δυνατότητα της δημιουργίας και της διασκέδασης εντός και εκτός του χώρου στέγασης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Που στεγάζεται η έδρα σας, ποσά μέλη αριθμείται και ποιες δράσεις έχετε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η έδρα μας στεγάζεται που άλλου, στην πόλη της προσφυγιάς, στην πόλη των καλλιτεχνών, στην πόλη με τούς ανήσυχους ανθρώπους και τα φωτεινά μυαλά στην πόλη μας, που έχει μια Α ποιότητα ζωής, άλλα δεν έχει ακόμη την κατάλληλη υποδομή για αυτά τα άτομα που θα την κατατάξουν ανάμεσα στις πρωτοπόρες πόλεις με τις ανάλογες δραστηριότητες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφέρεται μας σκέψεις για μελλοντικές σας δράσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στα μελλοντικά μας σχέδια εκτός από τον κύριο στόχο μας, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε αυτό το θέμα.
* Ανάπτυξη και αδελφοποίηση του σωματείου με άλλα παρεμφερή.
* Ανοικτές συνεδριάσεις με καλεσμένους από το φάσμα της κοινωνίας και της πολιτικής, ειδικευμένους στο ανάλογο θέμα.
* Όλα αυτά, παράλληλα με τις ετήσιες μόνιμες δραστηρίοτητες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συνεργασία με άλλους Φιλανθρωπικούς συλλόγους τοπικούς ή μη για κοινές δράσεις ενδέχεται να κάνετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι συνεργασίες είναι στο DNA μας και σαφέστατα είμαστε θετικοί και τείνουμε χείρα συνεργασίας σε όσους την θέλουν ανάλογες συνεργασίες, όπως έχουμε ήδη κάνει πράξη στο παρελθόν με εθνοτοπικούς συλλόγους και όχι μόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι δράσεις σας δύναται να επεκταθούν εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέας Σμύρνης που έχετε ως έδρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το καταστατικό μας το επιτρέπει, άρα εκ των πραγμάτων δεν αποκλείεται ενώ οι πρώτες διερευνητικές επαφές που έχουμε κάνει, κάθε άλλο πάρα αρνητικές είναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι πόροι πέρα από την συμβολή των μελών σας βάση καταστατικού από που άλλου μπορούν να προέρχονται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως είπατε και εσείς, οι πόροι μας είναι κατά βάση από τα μέλη μας άλλα και από χορηγίες, όταν και αν υπάρχουν ανθρώποι που θέλουν και μπορούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να στηρίξουν μια συγκεκριμένη κατάσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι ο τρόπος επικοινωνίας με το σωματείο σας και ποια ωράρια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 24 ώρες το 24ωρο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ή να διαβάσει το καταστατικό από την ιστοσελίδα μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε να ενταχθείς στο δυναμικό του σωματείου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ρωτάτε την πρόεδρο του σωματείου και αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι. Μα για να είναι κάποιος στη συγκεκριμένη θέση σημαίνει ότι ενδιαφέρεται, όχι μόνο εγώ άλλα και το σύνολο του ΔΣ και ότι έχει κέφι όρεξη και διάθεση, κόντρα σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και χίλια μύρια δυο εμπόδια, ειδικά στις σημερινές μέρες να παλέψεις δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό.